Ο γαμος της κορης του τον βοηθησε να ανακαμψει απο εγκεφαλικο

gamos 

Μια αληθινή και συνάμα συγκινητική ιστορία εξελίχθηκε στην περιοχή Allentown της πολιτείας Pennsylvania, όταν ο πατέρας μιας μελλόνυμφης, έναν μήνα πριν από την ημέρα του γάμου της, είχε σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σας αφηγούμαστε την ιστορία της , όπως αυτή την εξιστόρησε στην Victoria Torres για λογαριασμό του περιοδικού Bridal Guide.

« Ήταν 1 Μαΐου , μια συνηθισμένη ημέρα στην δουλειά – ή έτσι πίστευα- μέχρι που είχα μια κλήση στο τηλέφωνο μου από συγγενικό πρόσωπο, λέγοντας μου ότι ο πατέρας μου (Walter Schupp, Jr.) είχε ένα βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αρχικά σοκαρίστηκα και σκέφτηκα….. μα είναι μόνο 47 ετών! Έφυγα αμέσως από την εργασία μου και πήγα να τον συναντήσω στο νοσοκομείο(Lehigh Valley Hospital-Cedar Crest) όπου τον είχαν μεταφέρει.

Μόλις τον αντίκρισα, δεν μπορούσε να μιλήσει, ούτε να κουνήσει τίποτε από ολόκληρη την δεξιά πλευρά του σώματος του. Ήταν πολύ δύσκολο και σοκαριστικό και δεν είχα την δύναμη ακόμα και να τον κοιτάζω. Οι γιατροί με ‘τράβηξαν’ στην άκρη και μου εξήγησαν ότι η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη, ιδιαίτερα δε διότι μεσολάβησαν 6 ώρες από το επεισόδιο μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ολόκληρη η οικογένεια μου βρισκόμασταν απέναντι σε μια πολύ σημαντική απόφαση αλλαγής της ζωής μας.

Οι γιατροί μας πρότειναν 2 επιλογές: Τον αφήνετε με μηχανική υποστήριξη και παρακολουθούμε απλά την εξέλιξη του με άγνωστα αποτελέσματα(ακόμα και να παραμείνει φυτό για την υπόλοιπη ζωή του) ή δίνετε την άδεια στους γιατρούς να προχωρήσουν σε μια ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου εγχείρηση. Επίσης μας επισήμαναν ότι, δεν θα είναι σίγουροι αν θα τα καταφέρει στην επέμβαση αλλά και ότι ακόμα και αν τα καταφέρει, δεν γνώριζαν το κατά πόσο θα τον βοηθούσε αυτή η επέμβαση.

Σε αυτό το χρονικό σημείο αισθάνθηκα ότι κρατούσα την ζωή του πατέρα μου στα χέρια μου και δεν ήξερα τι ήταν σωστό να κάνω. Ήξερα ότι σίγουρα δεν θα ήθελε να έχει μια ζωή σαν φυτό, αλλά παράλληλα φοβόμουν ότι αν πάθαινε κάτι κατά την επέμβαση, ουσιαστικά θα πέθαινε στα χέρια μου. Με κάτι τέτοιο να με βαραίνει , δεν θα μπορούσα να ζήσω. Με την βοήθεια των παππούδων μου, αποφασίσαμε να πούμε το ΟΚ στους γιατρούς για να προχωρήσουν στην επέμβαση, ευχόμενοι για το καλύτερο. Όλα γινόντουσαν τόσο βιαστικά που μόλις είχα μια μικρή ευκαιρία να τον αποχαιρετίσω στον διάδρομο που οι γιατροί τον οδηγούσαν στο χειρουργείο, πάντα με την σκέψη ότι πιθανών αυτή να ήταν η τελευταία φορά που βλέπει ο ένας τον άλλο.

Μετά από τις δύσκολές ώρες της νευρικής αναμονής, ο γιατρός ήρθε έξω και μας ανακοίνωσε ότι η επέμβαση έγινε κανονικά, αλλά ήταν πάρα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Δεν μπορούσε να μας δώσει πολλές απαντήσεις μιας και όπως μας εξηγούσε, όλοι οι ασθενείς με εγκεφαλικό δεν αντιδρούν το ίδιο μετά από επεμβάσεις και θα πρέπει να περιμένουμε.

Περνώντας οι ώρες και μετά από το μετεγχειρητικό κώμα άρχισε δειλά – δειλά να έχει μια επαφή με το περιβάλλον. Αρχικά με αναγνώρισε και μετά αναγνώρισε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Βρισκόταν ακόμα με υποστήριξη αλλά μπορούσε να κινήσει λίγο την αριστερή του πλευρά. Η δεξιά του πλευρά δεν ανταποκρινόταν ακόμα, κάτι που ανησυχούσε πολύ τους γιατρούς, κάνοντας θέμα και για πιθανή μόνιμη ανικανότητα βάδισης.

Προσπαθούσα να μην θέτω ως θέμα συζήτησης τον γάμο, που ήδη ήταν ένα μόλις μήνα μακριά, τουλάχιστον όταν βρισκόμουν κοντά του, επειδή γνώριζα ότι θα ήταν κάτι που θα τον αναστατώσει. Πριν το εγκεφαλικό, πάντα συζητούσε για αυτό και δήλωνε το πόσο ενθουσιασμένος ήταν. Μια ημέρα, ένας συγγενής ξεκίνησε την συζήτηση για τον θέμα αυτό, ενώ καθόταν δίπλα στον πατέρα μου και ένα δάκρυ κύλισε από τα μάτια του, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τα συναισθήματα του.

Μετά περίπου από μια εβδομάδα, του αφαίρεσαν την υποστήριξη του οξυγόνου και ένας φυσιοθεραπευτής ήρθε στο δωμάτιο για να δει αν μπορεί να μιλήσει και να περπατήσει. Δυστυχώς η πρόοδος ήταν ελάχιστη, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Μερικές ημέρες αργότερα, μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να τον μεταφέρουν σε μια μονάδα αποκατάστασης εγκεφαλικών τραυμάτων (Good Shepherd Rehabilitation). Ήμουν αγχώδης αλλά και ενθουσιασμένη που θα πήγαινε σε μια τέτοια κλινική που ίσως τον βοηθούσαν να μάθει να μιλάει και να περπατάει ξανά!

Ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο αλλά με την βοήθεια του προσωπικού άρχισε σιγά σιγά να λέει ορισμένες λέξεις και ξεκίνησε να περπατάει με υποστήριξη (περιπατητή) λίγες ημέρες μόνο, πριν από τον γάμο μου. Αυτό πραγματικά ήταν ένα θαύμα. Από το να μην βρίσκετε καν εν ζωή, κατάφερε μέσα σε έναν μήνα μόνο, να περπατάει ξανά και να λέει έστω και λίγες κουβέντες!!!!!!

gamos

Παντρεύτηκα στις 8 Ιουνίου και δεν μπορούσα να μην είμαι περισσότερο ευτυχισμένη έχοντας τον πατέρα μου, δίπλα μου στον διάδρομο. Όλοι έπαθαν σοκ όταν τον είδαν να περπατάει δίπλα μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι, η αποφασιστικότητα του πατέρα μου για να βαδίσει ξανά, πήγαζε από αυτή την στιγμή. Και με την δική του πίστη και την βοήθεια του προσωπικού του νοσοκομείου, έγινε πραγματικότητα. Το να περπατά, ήταν πολύ δύσκολο και νέο για αυτόν και κάθε βήμα τον εξουθένωνε.

gamos

Αντί για τον τυπικό χορό πατέρα και κόρης, διηγήθηκα σε όλους την ιστορία του και του τραγούδησα το "Through the Eyes of my Father." Δεν έμεινε ούτε ένα ζευγάρι μάτια στεγνό στον χώρο. Ήμουν τόσο ανακουφισμένη που ήταν ζωντανός και ενθουσιασμένη που όχι μόνο ‘βρέθηκε’ στον γάμο μου αλλά και το ότι περπατήσαμε μαζί στον διάδρομο. Από εκείνη την ημέρα συνεχίζει να βελτιώνεται.

Μπορεί τώρα να βαδίζει με μπαστούνι, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες – με βοήθεια- και έχει ανακτήσει πολλές από τις ικανότητες του, συμπεριλαμβάνοντας και την ομιλία του. Ακόμα λαμβάνει βοήθεια από την κλινική αποκατάστασης, που με την βοήθεια του προσωπικού της έχει καθημερινή πρόοδο.»

Ειδήσεις

Νυφικα στην παραλια για το 2018

07-09-2017 Hits:1311 Ειδήσεις nantina

Νυφικα στην παραλια για το 2018

Νυφικά φορέματα στην παραλία της Βάρης παρουσίασε και εφέτος η ΝΑΝΤΙΝΑ, στα πλαίσια του Wedding To Be In Syros Vol.2. Ακόμα μια υπέροχη διοργάνωση από την εταιρεία DOUNAVIS GROUP, που...

Read more

Celebrity News

Εκρηξη: Celebrity Γαμοι Στην Ελλαδα

11-07-2017 Hits:3323 Celebrities nantina

Εκρηξη: Celebrity Γαμοι Στην Ελλαδα

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας που άνοιξε ο χορός των γάμων των επωνύμων ης Ελληνικής Showbiz. Η Δούκισσα Νομικού και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης ήταν οι πρώτοι που αποφάσισαν να ενωθούν με...

Read more

Προτάσεις

Νυφικα 2018

07-06-2017 Hits:3393 Προτάσεις nantina

Νυφικα 2018

Νυφικα 2018. Οι καλύτερες τάσεις που παρουσιάστηκαν εως σήμερα στις Ευρωπαικές πασαρέλες για την νυφική μόδα του 2018. Τα φτερά, τα πέπλα και οι κάπες (άλλες φορες σαν μπολερό ή άλλες...

Read more

Real Weddings

Real Wedding : Γιωργος & Σοφία

22-02-2017 Hits:2190 Real Weddings nantina

Real Wedding : Γιωργος & Σοφία

Φωτογραφίες απο τον Γαμο μας 17 Σεπτεμβρίου. Γιωργος - Σοφια και το τελειο νυφικο μου..!!!!       Περισσότερες εικόνες εδω   Κράτα το

Read more

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

- Ερμού & Ευαγγελιστρίας 7,(Κέντρο Αθήνα)

  Τηλ., 212 1050348, 6986720794

- Αρετής 47, Άγιοι Ανάργυροι

  Τηλ. 210 2693898, 2102624174

- Αγίου Μελετίου 77, (Πλ.Αμερικής)

  Τηλ.6986720794, 210 8660935

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Nantina's Facebook Page Official Nantina Twitter Page Google Plus NANTINA 
 Youtube Channel with Nantina videos  Pinterest Nantina Page