Φροντίδα Νυφικού

nyfiko

Αν η αναζήτηση και τελικά η επιλογή του νυφικού σας , σας κόστισε σε χρόνο και σε χρήμα, δεν είναι κρίμα να μην δώσετε προσοχή στην φροντίδα της επένδυσης σας; Το νυφικό σας είναι αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις του γάμου σας και θα πρέπει να του φερθείτε ανάλογα. Ιδιαίτερα δε, αν ακολούθησε ένα εξαντλητικό after day, οι φθορές που θα έχει αποκομίσει θα είναι τέτοιες που, θα πρέπει το συντομότερο, να δεχθεί μια ιδιαίτερη αναζωογόνηση.

Δεν πρέπει λοιπόν το νυφικό να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα κλεισμένο σε κάποια νάιλον σακούλα, που δεν το αφήνει να αναπνέει. Το χειρότερο που θα μπορέσετε να κάνετε είναι να το τοποθετήσετε ερμητικά κλειστό και βρεγμένο σε μια σακούλα που δεν αερίζεται. Η ζημία που μπορεί να του προκαλέσετε μπορεί να είναι τέτοια που δεν διορθώνεται. Αν μετά τον γάμο σας έχετε προγραμματίσει να ταξιδέψετε, φροντίστε να ζητήσετε από κάποιον άμεσο συγγενή ή φίλο/η να σας εξυπηρετήσει στο να επιστρέψει το νυφικό στο κατάστημα από όπου το έχετε προμηθευτεί ή σε κάποιο καθαριστήριο το οποίο έχετε επιλέξει να φροντίσει το νυφικό σας.

Προσοχή! Όλα τα καθαριστήρια ρούχων δεν είναι κατάλληλα για καθάρισμα νυφικών. Πολλά από αυτά δεν έχουν εμπειρία σε περιποίηση λεπτών και ιδιαίτερων υφασμάτων και παράλληλα αντιμετωπίσουν δυσκολίες με το καθάρισμα των κρυστάλλων ή των αξεσουάρ (υφασμάτινα λουλούδια, μαραμπού, κλπ) που να έχει κάθε νυφικό. Έτσι το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θα θέλατε, αλλά και κινδυνεύετε με κάποια ανεπανόρθωτη καταστροφή. Η επιλογή του καθαριστηρίου θα πρέπει λοιπόν να είναι προσεκτική. Επίσης, υπάρχουν ορισμένοι οίκοι νυφικών που αναλαμβάνουν την φροντίδα νυφικών. Ρωτήστε αν ο οίκος που προμηθευτήκατε το νυφικό σας έχει την δυνατότητα να σας το φροντίσει. Σε αυτή την περίπτωση – τις περισσότερες φορές- θα έχετε και την δυνατότητα να επιδιορθώσετε μικρές ή μεγάλες βλάβες που μπορεί να έχουν προκληθεί και να το δείτε πάλι σας καινούργιο.

Επιλέξτε προσεκτικά το μέσο της αποθήκευσης που θα επιλέξετε, Δεν πρεπει να είναι μια νάιλον θήκη η κάποιο αεροστεγές κουτί το οποίο δεν ‘αναπνέει’ διότι τα υφάσματα που αποτελούν το νυφικό, με την πάροδο του χρόνου, θα κιτρινίσουν. Τοποθετήστε το σε ένα σκοτεινό και καθαρό μέρος, π.χ. ντουλάπα δωματίου. Μην το τοποθετήσετε σε μέρη τα οποία έχουν την τάση να συγκεντρώνουν μικρόβια π.χ. πατάρια, αποθήκες, μιας και οι μικροοργανισμοί που συσσωρεύονται εκεί θα είναι πρόθυμοι να κατασπαράξουν τις λεπτές ίνες της πολύτιμης δαντέλας του νυφικού σας. Τοποθετήστε μέσα στην συσκευασία ένα-δυο σακουλάκια λεβάντας ή ακόμα και αντισκωρικά του εμπορίου, αποφύγετε όμως την ναφθαλίνη. Χρήσιμο θα είναι να τοποθετήσετε 1-2 σακουλάκια που απορροφούν την υγρασία, για να είστε 100% σίγουροι.

Αν επιλέξετε να το τοποθετήσετε μέσα σε κάποιο κουτί ή βαλίτσα, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι τα υφάσματα ή το χαρτί που τα αποτελούν αφήσει το περιεχόμενο να αναπνέει και επίσης ότι δεν ‘βγάζουν ‘ κάποια χρωματική ουσία που θα κατέστρεφαν το νυφικό σας. Επίσης, αν καταλήξετε σε αυτή την επιλογή θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στο ‘δίπλωμα’ του νυφικού σας. Θα ήταν χρήσιμο ανάμεσα του και καθώς το διπλώνετε να τοποθετήσετε λεπτές στρώσεις χαρτιού (ριζόχαρτο λευκό) ώστε να αποφεύγεται η άμεση επαφή των στρωμάτων του. Στο τμήμα του κορσέ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί μιας και εκεί τα υλικά των κεντημάτων μπορεί να προκαλέσουν φθορές και τραβήγματα σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με άλλα υφάσματα.

Κλείνοντας, σας ενημερώνουμε ότι εμείς στην ΝΑΝΤΙΝΑ λειτουργούμε ειδικό τμήμα καθαρισμού και φροντίδας των νυφικών , ενώ παράλληλα επιδιορθώνουμε το νυφικό σας από τυχόν φθορές, ώστε να επανέλθει πάλι στην πρότερη του μορφή. Σε λίγο διάστημα θα λειτουργήσει και τμήμα φύλαξης –αποθήκευσης νυφικών, όπου θα μπορείτε με ασφάλεια, να φυλάξετε το αγαπημένο σας νυφικό.

Ειδήσεις

Νυφικα στην παραλια για το 2018

07-09-2017 Hits:1333 Ειδήσεις nantina

Νυφικα στην παραλια για το 2018

Νυφικά φορέματα στην παραλία της Βάρης παρουσίασε και εφέτος η ΝΑΝΤΙΝΑ, στα πλαίσια του Wedding To Be In Syros Vol.2. Ακόμα μια υπέροχη διοργάνωση από την εταιρεία DOUNAVIS GROUP, που...

Read more

Celebrity News

Εκρηξη: Celebrity Γαμοι Στην Ελλαδα

11-07-2017 Hits:3339 Celebrities nantina

Εκρηξη: Celebrity Γαμοι Στην Ελλαδα

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας που άνοιξε ο χορός των γάμων των επωνύμων ης Ελληνικής Showbiz. Η Δούκισσα Νομικού και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης ήταν οι πρώτοι που αποφάσισαν να ενωθούν με...

Read more

Προτάσεις

Νυφικα 2018

07-06-2017 Hits:3432 Προτάσεις nantina

Νυφικα 2018

Νυφικα 2018. Οι καλύτερες τάσεις που παρουσιάστηκαν εως σήμερα στις Ευρωπαικές πασαρέλες για την νυφική μόδα του 2018. Τα φτερά, τα πέπλα και οι κάπες (άλλες φορες σαν μπολερό ή άλλες...

Read more

Real Weddings

Real Wedding : Γιωργος & Σοφία

22-02-2017 Hits:2200 Real Weddings nantina

Real Wedding : Γιωργος & Σοφία

Φωτογραφίες απο τον Γαμο μας 17 Σεπτεμβρίου. Γιωργος - Σοφια και το τελειο νυφικο μου..!!!!       Περισσότερες εικόνες εδω   Κράτα το

Read more

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

- Ερμού & Ευαγγελιστρίας 7,(Κέντρο Αθήνα)

  Τηλ., 212 1050348, 6986720794

- Αρετής 47, Άγιοι Ανάργυροι

  Τηλ. 210 2693898, 2102624174

- Αγίου Μελετίου 77, (Πλ.Αμερικής)

  Τηλ.6986720794, 210 8660935

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Nantina's Facebook Page Official Nantina Twitter Page Google Plus NANTINA 
 Youtube Channel with Nantina videos  Pinterest Nantina Page